Yüksek boyutlu dosya yüklemelerinde bu hatayı almanız olası bir durumdur. Test sunucusu centos 7 ve plesk obsidian 18.0.33 sürümünde yapılmaktadır.
Aşağıdaki adımları sırasıyla yapmamız gerekiyor.
İlk olarak ana nginx.conf dosyasında düzenleme yapacağız.
nano /etc/nginx/nginx.conf
Dosyayı açtıktan sonra aşağıdaki gibi bir bölüm göreceksiniz. Eğer daha önce client_max_body_size değeri eklenmiş ise bunu istediğimiz boyut yapalım eklenmemiş ise biz ekleyim. İşlem yaptıktan sonra kayıt edip service nginx restart diyoruz.
http {
##
# Basic Settings
##
client_max_body_size 250M;
…
…
}
Şimdi php.ini dosyasında gerekli ayarları yapacağız. Bu işlemi plesk panel üzerinden PHP Ayarları bölümünden de yapabilirsiniz.
memory_limit, max_execution_time, max_input_time, post_max_size, upload_max_filesize değerlerini istediğimiz sayıları vererek değiştiriyoruz.
Php değişiklerin olup/olmadığının kontrolü için bir php dosyasına phpinfo() yazıp test edebilirsiniz.
Bu işlemleri yaptıktan sonra tekrar yüklemeyi deneyiniz eğer olmaz ise aşağıdaki adımı yapabilirsiniz.
cd /var/www/vhosts/system/ içine girelim. Burada domain adınızla aynı olan klasörün içine giriniz. conf dizinine giriniz.
nano nginx.conf diyerek yerel nginx.conf dosyamızı açalım
Burada client_max_body_size değerini bulup istediğimiz sayısı veriyoruz.
service nginx restart diyelim.